Selecteer een pagina

De afgelopen tijd is thuiswerken steeds populairder geworden. Het coronavirus, maar zeker ook het streven naar duurzamer werken spelen hierbij een rol. Verder zijn er in Nederland steeds meer zzp’ers bijgekomen, die vaak ook vanuit huis werken. Thuis werken is dus meer dan actueel. Wil je thuis succesvol je werk kunnen doen, dan is het wel van groot belang dat het digitaal werken goed uitgevoerd kan worden. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt. Door vijf slimme digitale aanpassingen te doen, kun je als zzp’er of als medewerker in loondienst prima thuis je werk doen. Benut onze tips en kies ook voor de mogelijkheden van effici├źnt thuiswerken!

1. Koop een goede grafische kaart

Een goede laptop voor thuis digitaal werken beschikt over een van de beste grafische kaarten van het moment. Grafische kaarten zorgen voor de interface tussen die computer en het beeldscherm. Ze zijn bij digitaal werken van groot belang, omdat je zonder de beste grafische kaarten van het moment geen goede videoconnectie hebt. Wil je goede videobeelden kunnen bekijken op je thuis laptop, dan kun je dus niet zonder een van de beste grafische kaarten van het moment.

 

2. Richt een eigen kantoorruimte in

DE hele dag op de bank computeren, met de laptop op je schoot? Tal van thuiswerkers en zzp’ers die dit een tijdje gedaan hebben, zullen het je afraden. Als je rugklachten, RSI of overstrekte spieren wilt oplopen, moet je dat vooral doen. Maar wil je lang fit en gezond blijven, dan is het aan te raden om een kwalitatief goed bureau met een comfortabele bureaustoel te kopen. Zo werk je gezonder, prettiger en houd je je werk een stuk langer vol.

 

3. Meld je aan bij een VPN

Thuis werken houdt altijd een risico in, namelijk dat je gehackt wordt of onverlaten inbreken in je systeem. Daarom is het slim om een Virtual Private Network (PNV) te gebruiken. Mt een VPN zijn je persoonsgegevens, internetverkeer, bedrijfsgegevens en klantengegevens optimaal beschermd.

 

4. Schaf een tweede beeldscherm aan

Veel thuiswerkers herkennen het probleem dat als je je laptop op een bureau zet, deze net niet prettig op ooghoogte staat. Om dit probleem op te lossen, kun je het best een tweede scherm bij je laptop aanschaffen, zodat je op de goede hoogte naar het scherm kijkt.

 

5. Gebruik een Office-pakket

Office-softwarepakketten zijn de standaard voor veel thuiswerkers. Met Word, Excel en Powerpoint kun je gemakkelijk bestanden bewerken en delen met anderen. Ook kun je Office-programma’s op meerdere apparaten installeren (met hetzelfde account) en zijn de programma’s van Microsoft Office gemakkelijk in de cloud te gebruiken. Ideaal dus voor de thuiswerker die hoge eisen stelt aan tekst- en beeldverwerking op meerdere plekken.