Selecteer een pagina

De arbeidsmarkt in elke sector is momenteel nog meer belast dan ooit. Tijdens de corona crisis en nu in de ‘post’ corona crisis, zien we dat het niet altijd even makkelijk is om aan een baan te komen. Daarnaast wordt het voor bedrijven ook steeds lastiger om nieuwe mensen te vinden, omdat zo veel bedrijven al op zoek zijn naar sollicitanten en het aanbod niet altijd erg groot is. Voor bedrijven die naar een Ondernemende GIS consultant zoeken geldt dit dus ook. Waar kun je beginnen als bedrijf als je van plan bent om een Ondernemende GIS consultant in te huren? Waar en wanneer kun je kandidaten voor de positie van Ondernemende GIS consultant het beste recruiten? Wij geven jou tips in dit blog.

Ga langs bij relevante studies op verschillende hogescholen en universiteiten

De meeste studenten die bezig zijn met het afronden van hun bachelor of master komen vaak niet terecht waar ze willen. De meeste bedrijven wijzen ze af, omdat ze niet genoeg werkervaring hebben (maar wel de juiste studie hebben gedaan), of ze weten niet waar ze de relevante bedrijven moeten vinden die juist mensen zoals zij nodig hebben. Daar is waar jij als bedrijf verandering in moet brengen! Zorg ervoor dat je netwerk opbouwt met de committees van relevante studies, zoals Business Intelligence studies. Dit soort committees organiseren vaak netwerkevents, waar jij als bedrijf niet alleen een netwerk kan opbouwen, maar ook potentiële sollicitanten kunnen vinden. Het resultaat? Jij schaaft hen een Zeen beetje praktische ervaring over Fme software bij en jij krijgt een frisse kijk terug bij jouw organisatie.

Bezoek netwerkevents van bedrijven in jouw netwerk

Netwerkevents vinden niet alleen plaats bij hogescholen en universiteiten. Veel partnerbedrijven en concurrenten hosten waarschijnlijk ook netwerkevents. Daar kun je dus ook gemakkelijk nieuwe mensen recruiten voor jouw positie! Bovendien ben je er ook van verzekerd dat zij beschikken over de benodigde kennis, zoals het begrijpen van Fme software (en dat is nog wel eens lastig te vinden, iemand die kaas heeft gegeten van Fme software!).