Selecteer een pagina

Veel mensen die besluiten om verbinding te maken met een openbaar wifi-netwerk, beseffen vaak niet dat dit absoluut niet veilig is. Iemand met kwaad in de zin kan eenvoudig toegang krijgen tot het apparaat waarmee jij verbinding hebt gemaakt, waardoor hij of zij ook toegang heeft tot jouw persoonlijke gegevens en/of bestanden. Dit kan zeer gevaarlijk zijn, omdat men hiermee bijvoorbeeld identiteitsfraude kan plegen. Het is daarom van groot belang om een VPN te gebruiken als je verbinding gaat maken met een openbaar wifi-netwerk. Maar wat is VPN nu precies?

Hoe werkt VPN?

Als je gebruikmaakt van een goede Virtual Private Network, wordt jouw gebruiksdata over een afgeschermde beveiligde verbinding naar een server gestuurd. De informatie is onleesbaar gemaakt door versleuteling. Het komt erop neer dat je anoniem bent op internet en dat je wandelgangen niet kunnen worden nagegaan. Dit is niet alleen handig als je politiek gevoelige websites bezoekt, maar ook als je gewoon niet gemakkelijk getraceerd wilt worden. Het internet is nou eenmaal geen plaats waar je veilig bent.

Op deze manier hebben hackers niet de kans om er met jouw gegevens vandoor te gaan. Een ander voordeel hiervan is ook dat je een stuk anoniemer bent voor marketingbedrijven die jouw gegevens maar al te graag verzamelen en verkopen. Zonder dat je het in de gaten hebt, wordt er namelijk heel erg veel data verzameld. Zo kijkt men stiekem mee waar jij je bevindt, wat je leuk vindt en wordt jouw surfgedrag in de gaten gehouden. Ideaal voor adverteerders. Let wel op in het buitenland; het is namelijk niet overal legaal om verbinding te leggen via virtual private network. Controleer dit dus eerst! Je wilt natuurlijk niet hierdoor zware problemen krijgen als je op reis bent.

Benieuwd welke VPN je nou moet kiezen? Ga naar goodvpnservice.com voor alle VPN reviews.